Skip to content
West Coast Frozen Yoghurt

West Coast Frozen Yoghurt

West Coast Frozen Yoghurt maakt biologisch en glutenvrij yoghurtijs. In het product zitten verder gezondere suikers, zoals rijststroop en agavesiroop. Van origine leverde West Coast Frozen Yoghurt bijna alleen aan de horeca.

Begin 2020 stapte ik in als aandeelhouder bij het bedrijf. Er waren plannen om op termijn het merk in de retail te introduceren. Door het sluiten van de horeca tijdens de coronacrisis daalde de omzet binnen korte tijd met meer dan 90 procent. We hadden een grote voorraad in ons vrieshuis staan en het voorjaar was inmiddels aangebroken.

Samen met mijn zakenpartner besloten we om gelijk de stap naar de supermarkt te maken. Ik stelde de retail business case op en vervolgens benaderde ik franchisers uit mijn netwerk. Voor nationale schapopnames in de supermarkten was het al te laat, want alle diepvries facings waren immers al ingetekend voor het seizoen.

De ruimte in de supermarkt is vrijwel nergens zo beperkt als in het vriesvak. Ik hielp supermarkteigenaars actief mee om facings te zoeken voor ons yoghurtijs. Wij experimenteerden met verschillende methoden om het merk bij de consument onder de aandacht te brengen, zowel online als op de winkelvloer.

Doordat wij goede marges en een commitment voor de lange termijn konden geven, lag West Coast Frozen Yoghurt binnen 3 maanden bij circa 100 supermarkten van verschillende formules. Inmiddels zijn we hard bezig op hoofdkantoorniveau in Nederland en andere Europese landen.