Website vertalen

Share

Website of webshop vertalen? Keuze uit 12 talen: NL, EN, DE, FR, ES, PT, IT, DK, NO, SE, FI, PL

Een website vertalen is meer dan alleen een letterlijke vertaling van de teksten. 31 Orange werkt met een internationaal team van native speakers dat ervoor zorgt dat een website of webshop wordt aangepast naar het land van de bezoeker. Veel vertaalbureaus werken met vertalers die de taal waarnaar zij vertalen niet als moedertaal hebben. Deze vertalers hebben wel een vertaalopleiding genoten, maar dat is volgens ons niet hetzelfde als een native speaker.

 

Wanneer onze native speakers een website vertalen gaan zij helemaal op in de materie. Ook doen zij vaak een klein onderzoek met behulp van Google om te zien hoeveel zoekresultaten er verschijnen op basis van specifieke productomschrijvingen. In onderling overleg kunnen we dan bepalen welke koers we gaan varen. Uiteraard is het ook mogelijk om vooraf te bepalen welke SEO keywords wij zoveel mogelijk moeten implementeren in de teksten. Uiteindelijk gaat het simpelweg om de omzet die met een website of webshop wordt gerealiseerd. Daarvoor is het van groot belang dat bezoekers en potentiële klanten niet het idee hebben dat het om een vertaling gaat. Dat doet afbreuk aan het vertrouwen en de meeste mensen zullen niet tot aankoop overgaan.

 

Helaas gaat het vaak mis, want wij Nederlanders denken dat we vloeiend Engels kunnen schrijven en spreken. Om kosten te besparen worden vertalingen vaak door iemand in het bedrijf gedaan of gaat men op zoek naar de goedkoopste vertaler. Een native vertaler Engels kan de tekst zo vloeiend maken dat de lezers niet zullen zien dat het om een vertaling gaat. Het gaat juist om die kleine nuances die doorgaans alleen zijn te herkennen door native speakers.

 

WeTransfer is een van de zeer bekende bedrijven uit onze portfolio. Wij hebben de gehele website (gratis WeTransfer omgeving en betaalde WeTransfer Plus omgeving), alsmede de app mogen vertalen in maar liefst 8 talen. Hun zeer positieve ervaring is terug te vinden bij onze referenties.

 

website vertalen

Share