supermarkt sales pilot retail

Sales pilots

In eerste instantie geef ik advies en sales trainingen aan start-ups en scale-ups. Soms kan ik een uitzondering maken door zelf sales pilots op te zetten bij mijn netwerk van franchisers of ondernemers. Dit kan ik niet voor alle merken/producten doen. Het is een langdurig traject en begint bij een investering vanaf € 5.000.

Sales pilots zijn essentieel als jij een category manager wilt overtuigen van jouw product. Met een geslaagde sales pilot neem jij bepaalde onzekerheden weg voor een category manager.

Essentieel is dat jouw business case klopt, want er worden continu nieuwe producten aangeboden. Waar nodig scherpen we eerst de business case aan, voordat we de eerste winkels benaderen.

Je hebt vaak maar één kans om een goede indruk te maken bij de retailers. Omdat de schapruimte in een winkel beperkt is, kijken we samen waar we mogelijk facings kunt vrijspelen voor jouw product.

Een sales pilot is meer dan alleen een mogelijkheid om te laten zien dat jouw product een toevoeging is aan het assortiment. Het is ook de manier om te ontdekken hoe je de omzet van jouw producten zo hoog mogelijk maakt.

Je brengt de producten daarom in diverse sales pilots op verschillende manieren onder de aandacht van de klant. In de ene supermarkt plaats je misschien een display, terwijl je in een andere supermarkt speciale schapkaartjes gebruikt. Verder pas je verschillende vormen van online marketing toe om het product bij de consument onder de aandacht te brengen. 

Als de resultaten van de sales pilot goed zijn, dan heb jij iets in handen om een category manager sneller te overtuigen. Jouw experimenten met sales en marketing zijn heel belangrijk, omdat er nu meer inzicht is in de omzetpotentie van jouw product.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?