Over ons

De basis voor 31 Orange is gelegd in Argentinië waar mijn vrouw Mariana en ik destijds woonden. Ik ben gestart met het vertalen van IBM software handleidingen van Engels naar Nederlands. Al gauw kwamen er aanvragen binnen voor andere talen en had ik een klein team van freelance native speakers om mij heen verzameld. Niet lang daarna heb ik besloten om de focus op sales te leggen om het vertaalbureau verder te laten groeien. Binnen no time was het team gegroeid tot zo’n 25 – 30 freelancers.

Veel klanten kiezen voor ons vanwege onze one-stop-shop service voor 12 talen: 1 leverancier, 1 contactpersoon, 1 factuur. We antwoorden en leveren niet alleen snel, maar soms is het echt nodig om zelfs ’s avonds of in het weekend te leveren.

Kijk eens naar onze portfolio die boekdelen spreekt over bedrijven die in onze kwaliteit en meerwaarde geloven.

Team

Olav
Olav
Sales

Opgroeiend in de buurt van de havenstad Rotterdam, was het mij al op jonge leeftijd duidelijk dat er meer in de wereld was dan alleen Nederland en daarom verken ik graag de continenten. Mijn vele jaren in Argentinië getuigen hiervan en hebben mij veel geleerd over de wereld en mijzelf. Het voedde mijn reislust en verlangen naar kennis van andere culturen.

Mijn Rotterdamse wortels vormden samen met mijn Latijns-Amerikaanse ervaring niet alleen mijn persoonlijke visie op de wereld, maar legden ook de basis voor de maatschappelijke verantwoordelijkheid die ik in mijn werk toepas. Het combineren van mijn zakelijke inzichten met mijn internationale ervaring, commerciële drive en servicegerichte mentaliteit is mijn dagelijkse spel. Open, eerlijk en no-nonsense.

about_us_team_mariana
Mariana
Operations

Ik ben geboren in Argentinië. Als dochter van een Argentijns-Italiaanse moeder en Peruaanse vader had ik vanaf jongs af aan met verschillende culturen te maken. Toen Olav heeft mij enkele jaren geleden vroeg om kleine operationele taken over te nemen, had ik niet kunnen bedenken dat ik uiteindelijk de hele Operations zou doen. De ideale combinatie voor ons gezinsleven. Immers, family comes first.

Ik vind het leuk om bij te dragen aan de communicatie uitdagingen van bedrijven en personen die geloven in onze meerwaarde. Het slaan van een brug tussen klanten die in een vreemde taal willen communiceren en gepassioneerde vertalers die dat mogelijk maken geeft mij veel plezier in mijn werk. Mijn motto is: wees de verandering die je in de wereld wilt zien.

People, Planet, Profit

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen omvat meer dan alleen groen bezig zijn. Waar sta je voor als bedrijf? Doe je alleen mee aan MVO als het makkelijk en goedkoop is of ga je een stapje verder? Wij proberen zoveel mogelijk het gezegde “practice what you preach” toe te passen. Natuurlijk is het belangrijk om commercieel gezien de juiste keuzes te maken, maar soms is ethiek net iets belangrijker. Daarom zeggen we soms weleens “nee” tegen potentiële klanten, omdat wij ons niet kunnen vinden in hun producten, diensten of bedrijfsfilosofie.

Terre des Hommes is een internationale organisatie die opkomt voor kinderrechten. Zij bestrijden onder meer kinderarbeid en seksuele uitbuiting van kinderen. Sinds 2016 vertalen we maandelijks diverse teksten en geven daarbij een aanzienlijke korting. Op deze manier blijft er meer budget over,  wordt het internationale bereik vergroot en dragen we bij aan de missie en visie van Terre des Hommes.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?