Matchmaking Retail Supermarket

Retail sales training

Deze sales trainingen zijn de ideale tools voor start-ups en scale-ups om goed voorbereid van start te  gaan. Retail kan grillig zijn en niets is zo jammer als je van alles probeert, omdat je niet weet welke stappen je moet volgen. Dat kost immers tijd en geld.

Ik leer jou hoe je franchisers/category managers (inkopers) van bijvoorbeeld Albert Heijn, Blokker, Coop, DA, Etos, Jumbo, PLUS en SPAR benadert. Mijn expertise ligt op het gebied van FMCG producten (food en non-food). Kijk maar eens naar mijn retail track record en netwerk in Europa en Australië.

Ik kies bewust om niet voor ieder merk/product aan de slag te gaan. Mijn skills wil ik graag inzetten voor een betere wereld (People, Planet, Profit). Ik geloof dat de kans op succes het grootst is met deze formule: goede business case + marktpotentie + passie.

Heb jij een sluitende business case voor een product met impact? Dat gaan we samen bekijken. Als dat niet zo is, dan moeten we eerst terug naar de tekentafel voor een advies traject. In overleg bepalen we hoe lang we daarvoor nodig denken te hebben.

Training ‘Sales pilots’
Als je al commercieel talent hebt, maar niet weet hoe je waardevolle sales pilots moet opzetten dan is deze training een uitstekende tool voor een grotere kans op succes. Een product alleen in de winkel leggen om te zien of het verkoopt helpt je niet veel verder.

Training ‘Retail HQ’
Wanneer je al goede resultaten uit jouw eigen sales pilots hebt, dan is het tijd om contact op te nemen met het hoofdkantoor (HQ) van een retailer. Je leert om de resultaten te presenteren bij category managers van retailers/supermarkten. Wat hebben ze nodig voor hun beslissing en hoe krijg je die informatie uit de markt?

Tarieven
Quick scan, telefonisch (15 min.)    gratis
Business case scan (± 2-3 uur)     € 495*
Training (1 dag)                                  € 995**
*   Verplicht onderdeel, voorafgaand aan training.
** Maximaal 4 deelnemers van hetzelfde bedrijf.
De business case scan en training vinden op verschillende dagen bij jou op kantoor plaats. Reiskosten zijn inbegrepen.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?