supermarkt sales pilot retail

Sales pilots

In eerste instantie geef ik advies en retail sales trainingen aan startups en scaleups. Soms kan ik zelf sales pilots opzetten bij mijn netwerk van franchisers/ondernemers. Dit kan ik niet voor alle merken/producten doen. Het is een langdurig traject en begint bij een investering vanaf € 5.000. Daarom kun je leren hoe je zelf sales pilots kunt opzetten met de Retail Sales Training.

Sales pilots zijn essentieel als jij een category manager wilt overtuigen van jouw product. Met een geslaagde sales pilot neem jij bepaalde onzekerheden weg voor een category manager.

Essentieel is dat jouw business case klopt, want er worden continu nieuwe producten aangeboden. Waar nodig scherpen we eerst de business case aan, voordat we de eerste winkels benaderen.

Je hebt vaak maar één kans om een goede indruk te maken bij een retailer. Omdat de schapruimte in een winkel beperkt is, kijken we samen waar we mogelijk facings kunnen vrijspelen voor jouw product. Soms is het mogelijk om een display te plaatsen.

Een sales pilot is meer dan alleen een mogelijkheid om te ontdekken of jouw product een toevoeging is aan het assortiment. Learning by doing: denk aan testen bij verschillende winkelformules, met verschillende consumentenprijzen, met/zonder social media of bijvoorbeeld een 2nd placement.

Als de resultaten van de sales pilot goed zijn, dan heb jij iets in handen om een category manager sneller te overtuigen. Jouw experimenten met sales en marketing zijn heel belangrijk, omdat er nu meer inzicht is in de omzetpotentie van jouw product.

Veel category managers staan open voor nieuwe producten, maar als de rotatie laag blijft dan lig je er binnen no time weer uit en is alles voor niets geweest. Zorg daarom dat je goed voorbereid bent!

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?