Retail Advies

Retail advies

Een goede business case is onmisbaar als je jouw product in het retailschap wilt krijgen. Als het te veel vraagtekens oproept, dan sta je al 1-0 achter. Je hebt vaak maar één kans voor een pitch.

Vanuit mijn track record met verschillende food en non-food producten, weet ik wat belangrijk is voor retailers en category managers (inkopers).

Een supermarkt/retailer heeft vaak andere vragen en behoeften dan je denkt. Heb jij de juiste certificeringen? Kun jij de productie voldoende opschalen? Welke CAP en marge heb je? Is marge of rotatie belangrijker? Hoe zit het met acties en marketing? Geef je exclusiviteit en zo ja, tegen welke voorwaarden? Lever je rechtstreeks of via een distributeur? Kies je voor supermarkt of specialty retail?

Je mag in elk stadium aankloppen. Met een quick scan kijken we samen waar je nu staat. Als jij gericht advies nodig hebt voor een paar onderdelen van de business case, dan kan ik je wellicht binnen een paar uur op weg helpen. Wel zo voordelig voor startups 😉

Uiteraard zijn er ook startups en scaleups die een traject van enkele maanden of langer nodig hebben waarbij we x uur per week afspreken. Dan werken we samen aan de bouwstenen voor de business case.

Misschien is jouw business case al (bijna) klaar en heb je voornamelijk behoefte aan een korte en voordelige Business Case Scan of alleen een Retail Sales Training waarmee je zoveel mogelijk zelf kunt doen. Dat scheelt in de kosten en is voor sommige ondernemers beter.

Investering
Adviestraject op uurbasis            € 100

Hiervoor krijg jij: no-nonsense, hands-on, retail track record. Geen dikke rapporten waarmee je zelf aan de slag moet.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?